Burse - Fonduri mutuale

Arctic Stream semnează un contract de 11,4 mil. lei cu un operator economic al cărui nume îl ţine secret

Arctic Stream semnează un contract de 11,4 mil. lei cu...

Autor: Eduard Ivanovici

27.10.2022, 00:00 185

Arctic Stream, furnizor de servicii în domeniul tehnologiilor şi echipamentelor de comunicaţii, listat la BVB sub simbolul AST, a anunţat semnarea în data de 24 octombrie a unui contract în valoare de 11,4 milioane de lei, se arată într-un raport de la BVB. Compania nu a inclus numele operatorului în document, menţionând doar că este vorba despre un „client din sectorul public”.

Obiectul contractului constă în echipamente de comunicaţii, LAN-WAN, securitatea sistemelor IT şi soluţii de monitorizare sisteme informatice integrate. Valoarea contractului depăşeşte 10% din cifra de afaceri netă a ultimelor situaţii financiare încheiate.  „Menţionăm că prezentul contract semnificativ nu va avea un impact asupra BVC (buget de venituri şi cheltuieli – n. red.) aprobat pentru anul 2022, având în vedere etapizarea proiectului ce prevede procesele de acceptanţă în semestrul 1 al anului 2023”, reiese din raport.

La începutul şedinţei de tranzacţionare de ieri, acţiunile AST pierdeau 2,44%, pe tranzacţii de 6.500 de lei. De la începutul anului, compania prezentă pe piaţa AeRO a pierdut 16,5%, pe un rulaj de 8,4 milioane de lei.  Arctic Stream este controlat în proporţie de 66,6% de fondatorul Dragoş-Octavian Diaconu. Capitalizarea ajunge la 85 de milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO