Burse - Fonduri mutuale

ASF l-a amendat cu 51.000 de lei pe proprietarul Romcab

ASF l-a amendat cu 51.000 de lei pe proprietarul Romcab

Autor: Andrei Chirileasa

31.03.2014, 00:03 869

Autoritatea de Supraveghere Fi­nan­ciară (ASF) a hotărât să-l amen­deze cu 51.000 de lei pe Zoltan Prosszer, ac­ţio­narul majoritar al produ­că­torului de ca­bluri Romcab Târgu-Mureş (MCAB), deoarece nu a lansat oferta de preluare pen­tru participaţiile acţio­na­rilor minoritari.

Prosszer deţine, prin intermediul fir­mei Sadalbari SRL, 69%, din acţiunile Romcab, iar ASF a decis că el trebuie să facă ofertă de preluare pentru restul de 31%. Compania are o capitalizare de 32,4 mil. lei, ceea ce înseamnă că oferta de pre­luare ar valora cel puţin 10 mil. lei. Acţiu­nile Romcab au crescut cu 44% pe piaţa RASDAQ după ce ASF a hotărât în ianuarie să ceară oferta de preluare. Prosszer a cerut mai mult timp din par­tea ASF pentru pregătirea ofertei, dar nu a scăpat de amendă, iar ASF i-a ce­rut din nou să lanseze oferta de preluare în 15 zile.

ASF a mai dictat săptămâna trecută amenzi de câte 15.000 de lei împotriva ad­ministratorilor Romva Caracal (ROMJ) pentru că aceştia nu au convo­cat AGA la cererea SIF Oltenia. De ase­menea, ASF a decis că familia fos­tului pre­şedinte al ASF Dan Radu Ruşanu este obligată să lanseze ofertă de pre­lua­re la firma Comat Met Bucu­reşti, unde de­ţine pachetul majoritar de acţiuni. În de­cembrie, acţionarii Comat Met au de­cis delistarea companiei de pe RASDAQ la un preţ de 28,87 lei/acţiu­ne, care evalua întreaga societate la 11 mi­lioane de lei.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 31.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO