Burse - Fonduri mutuale

​ASF suspendă tranzacţionarea acţiunilor SIF Transilvania pentru încă cel mult 10 zile

​ASF suspendă tranzacţionarea acţiunilor SIF...

Autor: Tibi Oprea

06.05.2020, 21:03 535

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis marţi să suspende în continuare acţiunile SIF Transilvania (SIF3) de la tranzacţionare pentru încă cel mult 10 zile, potrivit unui raport publicat la Bursă.

“Începând cu data de 07.05.2020, în vederea protejării intereselor investitorilor de bună-credinţă, se supendă de la tranzacţionare acţiunile mise de SIF Transilvania SA până la clarificarea situaţiei existente la societate din perspectiva realizării actului de administrare şi informării în mod corespunzător a investitorilor, dar nu mai mult de 10 zile”, se arată în decizia ASF.

Pe 23 şi apoi pe 24 aprilie, acţiunile SIF Transilvania au fost suspendate de la tranzacţionare de ASF întrucât documentaţia pentru prelungirea mandatelor lui Mihai Fercală, Iulian Stan şi Ştefan Szitas la conducere era incompletă.

ASF dispus atunci întocmirea şi publicarea unui raport în vederea informării corespunzătoare a investitorilor cu privire la situaţia de la cârma societăţii.

Prin intermediul unui raport din 5 mai publicat la Bursă, Crinel Valer Andănuţ, preşedinte al consiliului de supraveghere, şi Marius Moldovan, membru CS, au comunicat faptul că “consiliul de supraveghere al SIF Trnasilvania opinează că în baza celor prezentate nu sunt îndeplinite criteriile pentru asigurarea unui flux informaţional, în mod corect şi legal, către investitorii şi acţionarii SIF Transilvania, în vedere asigurării unei pieţe ordonate şi funcţionale de tranzacţionare a acţiunilor emitentului SIF Transilvania”, însă “până la aprobarea de către Autoritate a membrilor directoratului SIF Transilvania, a căror documentaţie necesară aprobării se află în analiza ASF, nu vor fi îndeplinite condiţiile legale din perspectiva actelor de administrare a societăţii care să permită revenirea la tranzacţionare a acţiunilor emitentului”.

ASF spune că orice rapoarte ce urmează a fi transmise operatorului de piaţă vor fi asumate de preşedintele CS şi de un alt membru al CS desemnat în acest sens şi vor reflecta hotărârile CS adoptate în cvorum de 7 membri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO