Burse - Fonduri mutuale

Au trecut doi ani de la cea mai mare reuşită a unei companii pornite în România: listarea UiPath pe Wall Street. Daniel Dines exclusiv pentru ZF: Motivaţia noastră este dorinţa de a construi o companie generaţională. Avem destinul în propriile mâini

Daniel Dines, co-CEO, UiPath: Dintotdeauna am avut un sentiment puternic că totul este în puterea noastră – că totul depinde de cât de bine ne îndeplinim misiunea. UiPath aparţine unei categorii rare de companii care îşi are destinul în propriile sale mâini.

Daniel Dines, co-CEO, UiPath: Dintotdeauna am avut un sentiment puternic că totul este în puterea noastră – că totul depinde de cât de bine ne îndeplinim misiunea. UiPath aparţine unei categorii rare de companii care îşi are destinul în propriile sale mâini.

Autor: Liviu Popescu, Eduard Ivanovici

24.04.2023, 00:07 3001

UiPath şi-a majorat veniturile la 1,1 miliarde de dolari în anul fiscal 2023 şi a redus substanţial din pierderi Compania are circa 10.800 de clienţi în 115 ţări.

Cea mai mare reuşită a vreunei companii pornite în România, într-un moment istoric pentru industria locală de IT şi prin care un start-up lansat în Bucureşti a transformat în realitate visul mai multor generaţii de antreprenori, a aniversat doi ani.

Într-unul din rarele interviuri acordate de după acest succes presei din România, Daniel Dines, cel care pe 21 aprilie 2021 zornăia clopoţelul de tranzacţionare care marca debutul UiPath pe Wall Street, vorbeşte acum cu ZF despre cum au fost ultimii doi ani şi ce urmează.

„Pe 6 aprilie, UiPath a avut plăcerea să ia parte la un eveniment de tradiţie pe Wall Street – să sune clopoţelul de închidere la New York Stock Exchange (NYSE) pentru a marca sfârşitul unei sesiuni de tranzacţio­nare. Am fost bucuros să particip la sesiune şi să revin împreună cu echipa în locul unde pe 21 aprilie 2021 UiPath s-a listat printr-un IPO de mare succes – de data aceasta înso­ţit de coliderul meu, co-CEO UiPath Robert Enslin“, spune Daniel Dines pentru ZF.

Bineînţeles, lumea este foarte diferită astăzi faţă de cum era în urmă cu doi ani, continuă el. „Motivaţia noastră în toată această perioadă, precum şi în viitor, este dorinţa de a construi o companie generaţională. Dintotdeauna am avut un sentiment puternic că totul este în puterea noastră – că totul depinde de cât de bine ne îndeplinim misiunea. UiPath aparţine unei categorii rare de companii care îşi are destinul în propriile sale mâini“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO