Burse - Fonduri mutuale

Aurel Bernat, CEO al BT Asset Management, devine director executiv investiţii financiare şi relaţii cu investitorii în cadrul Băncii Transilvania. Dan Dascăl, noul director general al BT AM

Aurel Bernat, CEO al BT Asset Management, devine director...

Autor: Eduard Ivanovici

01.08.2023, 15:12 832

Aurel Bernat este noul director executiv instituţii financiare şi relaţii cu investitorii din cadrul Băncii Transilvania (simbol bursier TLV), cea mai mare bancă în funcţie de active de pe piaţa locală, reiese dintr-un comunicat de presă.

Până acum, Aurel Bernat a fost director general al administratorului de fonduri mutuale BT Asset Management. În ultimii 15 ani, a făcut parte din conducerea BT AM, fiind inclusiv membru al Consiliului de Administraţie BT Pensii. Aurel Bernat are aproape 20 de ani de experienţă în administrarea investiţiilor, relaţia cu investitorii şi relaţii internaţionale – în cea mai mare parte, în cadrul grupului BT

Odată cu noua funcţie, Aurel Bernat va putea contribui la dezvoltarea activităţii principalelor companii din grupul Banca Transilvania: BT Asset Management, BT Capital Partners şi BT Pensii, se arată în comunicat.

Dan Dascăl va fi noul director general al BT Asset Management, cu preluarea atribuţiilor specifice după primirea aprobărilor pentru această funcţie din partea autorităţilor. În prezent, ocupă poziţia de CEO adjunct în cadrul aceleiaşi companii, devenită în 2022 cel mai mare administrator de investiţii din România.

„Are 25 de ani de experienţă în piaţa de capital, de-a lungul carierei coordonând departamente-cheie din companii de prim rang cu activitate în acest domeniu. Dan Dascăl face parte din echipa grupului BT din 2002, când s-a alăturat companiei BT Securities – devenită BT Capital Partners –, ca director operaţiuni, iar la BT Asset Management este din anul 2017”, scriu reprezentanţii BT.

Conform celor mai recente date ale Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF), cele la 30 iunie 2023, BT Asset Management ocupă locul doi în topul celor mai mari manageri de investiţii din România, cu active de 3,76 miliarde de lei. De altfel, primii trei administratori au împreună 11,2 miliarde de lei, adică peste 60% din totalul primilor 10, în creştere cu 14,1% în prima jumătate a anului, respectiv în scădere cu 28,2% în ultimul an încheiat la 30 iunie 2023.  Activele primilor 10 administratori de fonduri mutuale însumau 18,2 miliarde de lei la data menţionată mai sus, plus 5% de la finele lui 2022, respectiv minus 7,3% faţă de jumătatea anului trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO