Burse - Fonduri mutuale

Aurul scade la Bucureşti la minimul ultimelor şase luni

Aurul scade la Bucureşti la minimul ultimelor şase luni

Autor: Liviu Popescu

05.12.2016, 00:05 230
Gramul de aur era cotat vineri de BNR, după două zile nelucrătoare, la 159,7 lei, în scădere cu 1,9% faţă de şedinţa de pe 29 noiembrie, în condiţiile în care pe plan extern preţurile meta­lelor preţioase s-au menţinut în intervale înguste vineri-dimineaţă în apropierea minimelor atinse în zilele precedente.
 
BNR cotează gramul de aur în funcţie de evoluţia pe plan extern a me­ta­lului preţios. O valoare mai mică decât cea de vineri a cotaţiei aurului mai fu­sese înregistrată pe 7 iunie, de 158,2 lei.
 
Aurul se tranzacţiona vineri la 1.175 de dolari pe uncie, în proximitatea mi­ni­mu­lui ultimelor 10 luni atins joi, de 1.160 de dolari pe uncie, iar argintul era cotat la 16,5 dolari pe uncie. „Dolarul a mai redus vineri di­mineaţa din pierderile recente faţă de euro, moneda unică fiind afectată de grijile privind referendumul din Italia ce ar putea conduce la o de­misie a prim-mi­nistrului“, scriu eco­no­miştii de la Piraeus Bank într-un ra­port. Vineri, pe­rechea euro-dolar era co­tată la 1,06 do­lari pentru un euro, prin­tre cele mai scăzute niveluri din ultimele 12 luni.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO