Burse - Fonduri mutuale

Avocatul Călin Zamfirescu şi-a reluat achiziţiile de acţiuni Banca Transilvania

Călin-Andrei Zamfirescu, fonda­tor şi partener senior al casei de avocatură Zamfirescu Racoţi Partners

Călin-Andrei Zamfirescu, fonda­tor şi partener senior al casei de avocatură Zamfirescu Racoţi Partners

Autor: Dan Grigore Ivan

10.03.2016, 00:04 1653

Călin-Andrei Zamfirescu, fonda­tor şi partener senior al casei de avocatură Zam­firescu Racoţi Partners, a cumpărat 22.000 de acţiuni la Banca Transilvania (TLV) într-o tranzacţie din data de 24 februarie, va­loarea tranzacţiei fiind de circa 52.000 de lei. Preţul mediu de achiziţie a fost de 2,34 lei/unitate.

Aceasta nu este prima tranzacţie a avocatului. El a mai cumpărat 45.538 de acţiuni ale băncii în luna decembrie a anului trecut, la un preţ de 2,39 lei/acţiune, rezultând o valoare a tranzacţiei de 108.863 de lei. 

Investitorii persoane fizice deţin 18,66% din capitalul băncii, potrivit celor mai recente raportări publicate pe bursa de la Bucureşti. Cel mai mare acţionar persoană fizică al băncii este Horia Ciorcilă, preşedintele con­siliului de administraţie şi unul dintre fon­datorii băncii, cu o deţinere de 4,13% din capital. Acţiuni la bancă mai deţin şi fiul său Patrick Ciorcilă, dar şi Omer Tetik, directorul executiv al băncii.

Cel mai mare acţionar al băncii este BERD cu 11,46%. Al doilea cel mai influent acţionar este SIF Moldova cu 8% din capital.

Acţiunile TLV se tranzacţionează la o cotaţie de 2,46 lei/unitate, cu 1% peste refe­rinţa de la începutul anului. Spre comparaţie, in­dicele BET, principala referinţă a bursei locale, a scăzut cu 5% în acest an.

Avansul acţiunilor TLV în acest an a fost susţinut de publicarea rezultatelor financiare pe anul 2015 care au indicat un profit net con­tabil record de 2,4 miliarde de lei, cel mai mare din sistemul bancar după integrarea unui câştig de 1,6 mld. lei din preluarea Volks­bank România.

Banca din Cluj-Napoca valorează în prezent 7,42 mld. lei pe bursă, devansându-şi competitorul BRD, care are o capitalizare şi este de 7,38 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO