Burse - Fonduri mutuale

Bancherul care a vândut pe bursă acţiuni de un miliard de euro: Ce se petrece în România s-a întâmplat în Polonia acum 10 ani

Laurenţiu Ciocîrlan, şeful diviziei de investment banking a Raiffeisen Bank:

„Încercăm să găsim companii care să se preteze la un proiect de IPO, dar companiile de bună calitate au multe opţiuni de finanţare şi băncile sunt bucuroase să le finanţeze“.

Laurenţiu Ciocîrlan, şeful diviziei de investment banking a Raiffeisen Bank: „Încercăm să găsim companii care să se preteze la un proiect de IPO, dar companiile de bună calitate au multe opţiuni de finanţare şi băncile sunt bucuroase să le finanţeze“.

Autor: Radu Bostan

11.11.2015, 00:08 9793

România a ajuns în pun­c­tul în care se afla Po­lonia acum zece ani, cu pieţe în consolidare şi cu antre­pre­nori puternici care se uită la achiziţii, in­clusiv în străinătate. Bursa le poate sprijini o decizie de creştere explo­zivă mai bine decât o bancă, dar mai întâi atât antreprenorii, cât şi piaţa trebuie să mai crească, spune Lauren­ţiu Ciocîrlan, şeful diviziei de investment banking a Raiffeisen Bank.

„În ultimul an, m-am întâlnit cu mulţi întreprinzători care nu au afaceri mari, au vânzări de 20-30 milioane de euro, dar vor să-şi pună la treabă «ma­şina de cash» de acasă pentru a ieşi pe alte pieţe din regiune“, spune Ciocîrlan.

„E doar o chestiune de timp până când aceştia ating masa critică.“

Industria alimentară şi serviciile me­dicale sau farma sunt printre sec­toa­rele în care antreprenorii români şi-au construit în ultimii ani „maşini de cash“, adică poziţii solide care le asigură profit pe plan intern, dar şi resursele pentru o eventuală extindere, mai spune directorul Raiffeisen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO