Burse - Fonduri mutuale

BCR revine la Bursa de Valori Bucureşti cu o nouă emisiune de obligaţiuni în valoare de un miliard de lei. Dobândă de 7,55%

BCR revine la Bursa de Valori Bucureşti cu o nouă...

Autor: Eduard Ivanovici

19.12.2023, 11:12 2510

O nouă emisiune de obligaţiuni în valoare de un miliard de lei, emisă de Banca Comercială Română, a intrat de marţi la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti. Astfel, BCR29 este a zecea emisiune de obligaţiuni listată de bancă la bursă în ultimii patru ani, valoarea tuturor acestor emisiuni ajungând la 8,8 miliarde de lei, potrivit unui comunicat al BVB.

Emisiunea constă în obligaţiuni senior nepreferenţiale, cu o maturitate de şase ani. Bondurile au primit un rating pe termen lung de BBB+ din partea Fitch şi Baa2 din partea Moody’s. BCR a emis 2.000 de obligaţiuni cu o valoare nominală de 500.000 de lei, cu o dobândă fixă de 7,55% .

„Prin lansarea acestei noi emisiuni de obligaţiuni de un miliard de lei, readucem în atenţie faptul că piaţa de capital este un instrument important de finanţare pentru economia reală, care sprijină creşterea economică, distribuirea riscului şi stabilitatea financiară. Le mulţumim investitorilor şi partenerilor de la Bursa de Valori Bucureşti pentru încredere şi pentru că împreună stimulăm o economie puternică şi rezilientă, care generează valoare pe termen lung pentru România”, spune Sergiu Manea, CEO, Banca Comercială Română.

Prima emisiune de obligaţiuni emisă de BCR a ajuns la maturitate, în prezent fiind tranzacţionate în total nouă emisiuni corporative şi verzi. Cea de-a doua emisiune de obligaţiuni emisă de bancă, în valoare de 600 milioane lei, se tranzacţionează din decembrie 2019 sub simbolul bursier BCR26. În 2021, BCR a listat alte trei emisiuni de obligaţiuni, dintre care una de obligaţiuni verzi, BCR28, BCR28A şi BCR28B. În 2022, BCR a listat pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori trei emisiuni de obligaţiuni, dintre care prima şi a treia corporative, BCR27 ş BCR28C, în timp ce a doua a fost o emisiune de obligaţiuni verzi, BCR27A.

În mei 2023, BCR a listat emisiunea de euroobligaţiuni verzi BCR27E, marcând debutul băncii pe pieţele internaţionale de capital. La toate acestea se adaugă emisiunea de obligaţiuni în valoare de un miliard de lei care a intrat marţi la tranzacţionare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO