Burse - Fonduri mutuale

BCR şi BRD se bat cu Raiffeisen, BT şi Nomura pentru a vinde bonduri de 500 mil. euro ale Primăriei Capitalei

BCR şi BRD se bat cu Raiffeisen, BT şi Nomura pentru a vinde bonduri de 500 mil. euro ale Primăriei Capitalei

Primăria Municipiului Bucureşti vrea să-şi refinanţeze obligaţiunile emise în 2005 pe vremea primarului Adriean Videanu pentru construirea Pasajului Basarab

Autor: Roxana Pricop

27.11.2014, 00:08 706

Două consorţii formate din BCR –BRD şi Raiffeisen Bank, Banca Tran­silvania şi banca japoneză Nomura au depus ofertele pentru a intermedia emiterea şi vânzarea unor obligaţiuni ale Pri­măriei Bucureştiului denominate în lei în valoare maximă de echivalentul a 500 mil. euro (2,2 mld. lei), potrivit unor surse din piaţă.

Obligaţiunile se vor lista la bursa din Bucureşti, banii atraşi urmând a fi folosiţi pentru ca municipalitatea să plătească euroobligaţiunile care expiră în iunie 2015. Ieri la ora 11.00 a expirat termenul-limită pentru depunerea ofertelor, iar la ora 12.00 a fost programată deschiderea ofertelor.

Valoarea estimată a contractului de intermediere este de 6,45 milioane de lei, fără TVA, potrivit anexei la caietul de sarcini publicat de pri­mărie. Consorţiul care va fi de­sem­nat câştigător va trebui să pregă­tească oferta, să întocmească prospectul de ofertă ce trebuie avizat de ASF şi să vândă oferta investitorilor.

Primăria Bucureştiului spune în caietul de sarcini că obligaţiunile urmează a fi emise în viitorul apropiat, în funcţie de condiţiile pieţei. În cazul în care condiţiile pieţei sunt nefavorabile sau apar alte elemente care nu au putut fi luate în considerare, municipalitatea poate decide să amâne, anuleze sau să modifice orice element al tranzacţiei planificate.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO