Burse - Fonduri mutuale

BCR şi UniCredit se pregătesc să se finanţeze cu obligaţiuni prin BVB

BCR şi UniCredit se pregătesc să se finanţeze cu...

Autor: Tibi Oprea , Liviu Popescu

30.11.2022, 00:07 1267

Următoarea perioadă va fi aglomerată pentru investitorii instituţionali, în contextul în care două bănci, Banca Comercială Română şi UniCredit Bank, ar urma să se finanţeze cu obligaţiuni pe care le vor aduce ulterior la Bursa de Valori Bucureşti. Pentru BCR, aceasta ar fi a noua emisiune de obligaţiuni listată la Bursă şi a patra din acest an, în timp ce UniCredit se află la a doua finanţare de acest gen la BVB. Pentru moment, dobânzile la cele două finanţări încă nu au fost stabilite.

Astfel, Banca Comercială Română ar urma să lanseze o emisiune de obligaţiuni de tip Senior Preferred eligibile MREL (cerinţă minimă de fonduri proprii şi datorii eligibile), denominată în lei, cu o maturitate intermediară, cu opţiunea rambursării anticipate, în timp ce UniCredit ar urma să se finanţeze prin obligaţiuni senior negarantate cu investitori privaţi în valoare totală de până la 200 mil. euro, în una sau mai multe tranşe sau emisiuni, potrivit informaţiilor agregate de ZF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO