Burse - Fonduri mutuale

Berkshire Hathaway depăşeşte 500.000 de dolari pe o acţiune de clasa A. Capitalizare de 730 de miliarde de dolari, peste Facebook

Warren Buffett

Warren Buffett

Autor: Eduard Ivanovici

18.03.2022, 00:03 511

O acţiune din clasa A a imperiului de investiţii Berkshire Hathaway a ajuns să valoreze peste 500.000 de dolari, un maxim absolut, pe măsură ce conglomeratul lui Warren Buffett continuă să înregistreze creşteri pe fondul recuperării economice a Statelor Unite, conform CNBC.

În 2022, avansul ajunge la 11,6%, luând în calcul evoluţia de la începutul şedinţei de tranzacţionare de pe Wall Street din 17 martie, când preţul atingea 507.000 de dolari.

„Cred că rotaţia dinspre growth spre value, cuplată cu expunerea Berkshire pe energie şi utilităţi şi entuziasmul investitorilor cu privire la planul masiv de recuperare de acţiuni au alimentat performanţa titlurilor”, spune Cathy Seifert, analist în cadrul grupului de cercetare CFRA Research.

Raliul a dus capitalizarea Berkshire la peste 730 de miliarde de dolari, depăşind gigantul lui Mark Zuckerberg Meta Platforms (Facebook). Berkshire este astfel singurul grup non-tech din topul celor mai valoroase 10 companii publice din Statele Unite. Acţiunile Berkshire din clasa A reprezintă oferta originală a conglomeratului, care a crescut constant de-a lungul timpului şi a devenit una dintre cele mai scumpe acţiuni de pe Wall Street. 

Buffett a declarat că nu va splita niciodată acţiunile din clasa A deoarece este de părere că un preţ ridicat va reuşi să atragă pe termen lung investitorii axaţi pe calitate. Ieri, la 17:10, ora României, acţiunile Berkshire de clasa B se apropiau de un preţ de 340 de dolari pe unitate.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO