Burse - Fonduri mutuale

BRK oferă un preţ ţintă de 10,8 lei pentru acţiunile Electrica: potenţial de creştere de 17% la preţul curent

BRK oferă un preţ ţintă de 10,8 lei pentru acţiunile...

Autor: Tibi Oprea

21.07.2023, 00:04 1435

BRK Financial Group (simbol bursier BRK), singurul broker listat la Bursa de la Bucureşti, a iniţiat acoperirea pentru acţiunile companiei Electrica (EL), jucător major pe piaţa de distribuţie şi furnizare a energiei electrice, cu o recomandare de cumpărare şi un preţ ţintă de 10,8 lei pe unitate. Conform calculelor realizate de ZF pe baza preţului curent de tranzacţionare de 9,2 lei, randamentul potenţial este de aproximativ 17%. „Un aspect pozitiv este faptul că Electrica atrage fonduri nerambursabile în vederea modernizării reţelelor de distribuţie“, scriu analiştii de la BRK într-un raport de analiză din 20 iulie.

„Doar în iulie 2023 a atras sume de 64,17 mil. euro, reprezentând 75% din valoarea totală a proiectelor ce fac obiectul finanţării. Acest fapt contribuie la maximizarea performanţei în infrastructura administrată. Pe termen lung, ne aşteptăm la o creştere a segmentului de producţie de energie electrică a Grupului Electrica prin continuarea investiţiilor în proiectele de parcuri de producţie a energiei electrice din surse regenerabile.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO