Burse - Fonduri mutuale

Broker Cluj a încheiat anul cu pierderi de 2,7 mil. lei

Grigore Chiş, directorul general al Broker Cluj

Grigore Chiş, directorul general al Broker Cluj

Autor: Ioana Tudor

16.02.2015, 00:06 346
Firma de intermediere financiară Broker Cluj (simbol bursier BRK) a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 7,7 milioane de lei, în urcare cu peste 41% comparativ cu rulajul obţinut în 2013. Compania şi-a dublat pierderile anul trecut, la 2,7 milioane de lei, în condiţiile în care veniturile din inves­tiţiile proprii s-au ajustat puternic cu peste 60%.
 
Activitatea de bază a SSIF Broker, singura din breaslă listată pe bursă, este structurată pe două segmente: servicii de brokeraj şi administrarea portofoliului propriu de active financiare. Creş­terea cu 41% a veniturilor din exploatare la 7,7 mil. lei şi diminuarea cu 1,7% a cheltuielilor pe acest segment au ajutat societatea să îşi reducă pierderile din activitatea de bază cu 33%, la 4,8 mil. lei. Veniturile financiare ale Broker Cluj s-au redus însă cu 60%, până la 8,9 mil. lei, într-un ritm mai accelerat decât diminuarea cheltuielilor, ceea ce a dus la înjumătăţirea profitului financiar la puţin peste 2 mil. lei.
 
La capitolul cheltuieli, cele mai mari creşteri au fost înregistrate de cele cu despăgubirile, care au avansat cu 39%, la 5,9 mil. lei, şi de costurile cu prestaţiile externe, care au ajuns la 6,1 mil. lei, în urcare cu 21% faţă de 2013. În ultimii ani Broker Cluj a plătit despăgubiri către sute de clienţi fraudaţi în perioada 2005-2008 de o fostă directoare a agenţiei din Deva. Doar în ultimii doi ani, societatea a plătit circa 10 mil. lei pentru soluţionarea pe cale amiabilă a laturii civile din dosarul penal deschis în acest caz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO