Burse - Fonduri mutuale

Broker Cluj: Condmag vine pe Bursa in aprilie

29.03.2007, 18:38 17

Titlurile Condmag Brasov vor putea fi tranzactionate la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) incepand de luna viitoare, a declarat pentru ZF Petru Prunea, presedintele Broker Cluj. Societatea de intermediere a fost desemnata in septembrie anul trecut sa pregateasca dosarul necesar operatiunii de transfer al titlurilor de pe piata RASDAQ.
"Cred ca titlurile Condmag vor incepe tranzactionarea la BVB in luna aprilie in urma aprobarii dosarului in Consiliului de Listare al Bursei. Broker Cluj a depus dosarul Condmag la BVB cu o luna si jumatate in urma, insa conducerea companiei a cerut in doua randuri amanarea listarii in vederea rezolvarii unor probleme interne", spune Petru Prunea. El a mai spus ca nu cunoaste natura acelor probleme.
Actionarul principal al Condmag este societatea Dafora Medias, companie care presteaza servicii de foraj in domeniul petrolului si gazelor naturale. Dafora detine circa 26% din Condmag si este totodata un client al constructorului de conducte.
Broker se va ocupa si de transferul Dafora la cota Bursei de pe piata RASDAQ, procesul urmand sa inceapa dupa listarea Condmag, conform lui Prunea.
"Imediat ce va incepe tranzactionarea Condmag pe BVB, vom demara procesul de transfer al companie Dafora Medias. Broker va intocmi dosarul necesar listarii in circa o luna si il va inainta Bursei", mai spune presedintele SSIF Broker.
Contractul prin care Broker se angajeaza sa listeze Dafora este deja semnat, intocmirea dosarului fiind singurul lucru pe care intermediarul clujean mai trebuie sa il faca, conform lui Prunea.
La Categoria I a Bursei de Valori urmeaza sa treaca si Broker Cluj, conducerea societatii estimand ca transferul se va realiza tot luna viitoare. Broker este in prezent singura societate de brokeraj listata la Bursa, actiunile firmei fiind tranzactionate la categoria a II-a.
"A trebuit sa indeplinim o serie de conditii pentru a ne transfera societatea la categoria I, dintre care cea mai importanta a fost realizarea unei anume lichiditati zilnice. Vom fi invitati in urmatoarea sedinta a Bursei (de azi - n.red.) pentru a ne sustine intentia de transfer", a spus Prunea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24