Burse - Fonduri mutuale

Broker Cluj cotează un certificat cu capital protejat

Broker Cluj cotează un certificat cu capital protejat

Autor: Roxana Pricop

11.11.2015, 00:03 353

Firma de intermediere SSIF Broker a listat la bursă o nouă emisiune de certificate cu capital protejat care au activ suport un coş de zece acţiuni europene.

Instrumentele fac parte din categoria produselor structurate şi protejează 96% din capitalul investit, ceea ce înseamnă că cei care rămân investiţi până la maturitatea certificatelor, 19 octombrie 2017, au garantat 96% din capitalul investit. Coşul de acţiuni folosit ca suport activ include acţiunile companiei germane de asigurări Munich Re, ale producătorului de medicamente Glaxosmithkline, ale grupului elveţian Nestlé şi ale companiei britanice de utilităţi National Grid.

Preţul unui certificat este de 100 de lei. Acesta este al nouălea certificat cu capital protejat listat de Broker Cluj. În ultimul an, firma de intermediere a mai listat certificate cu capital protejat ce au drept activ suport acţiunile grupului elveţian Nestlé şi ale producătorului de medicamente Novartis, ale companiei Adidas AG din Germania, ale Royal Dutch Shell şi ale companiei americane McDonald’s.

Volatilitatea ridicată de pe bursele externe a fost de bun augur pentru tranzacţiile cu produse structurate care au urcat în acest an până la un total de 345 de milioane de lei, cu 50% mai mare decât rulajul înregistrat pe parcursul întregului an 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO