Burse - Fonduri mutuale

Bursă: Bittnet anunţă achiziţia integrală a Dataware Consulting într-o tranzacţie de 3 mil. euro

Bursă: Bittnet anunţă achiziţia integrală a Dataware...

Autor: Liviu Popescu

07.12.2023, 21:13 167

Bittnet Systems (BNET) a anunţat joi la Bursa de Valori că a achiziţionat 30% din Dataware Consulting de la fondatori astfel că va deţine integral compania în urma tranzacţiei de 3 mil. euro. Bittnet Systems va avea 28,87% iar Dendrio – parte din grupul Bittnet, 71,13%.

“Preţul tranzacţiei se ridică la 3.000.000 euro şi va fi plătit astfel: parţial în numerar de către Bittnet Systems (cvl. în RON a 1.000.000 euro – la 2 zile după semnarea certificatului de finalizare şi după obţinerea acordului asupra tranzacţiei din partea Consiliului Concurenţei), parţial în echivalent: părţi sociale (acţiuni) ale Dendrio Solutions SRL ce vor fi alocate în dreptul fondatorilor Dataware, Cătălin Georgescu şi Constantin Savu”.

Cei doi antreprenori vor ocupa două locuri în viitorul Consiliu de Administraţie constituit la nivelul lui Dendrio Solutions şi format din 5 membri.

“Cofondatorii Dataware ramân astfel în conducerea şi dezvoltarea celor doi integratori IT având în vedere că cele 2 companii au profilul de afaceri similar şi competenţe complementare pe diverse tehnologii. Pentru alocarea de părţi sociale Dendrio în contul preţului tranzacţiei, Dendrio îşi va majora capitalul social iar în cadrul acestei operaţiuni va fi făcută şi conversia de creanţă în acţiuni Dendrio. Valoarea de convertit a creanţei celor 2 cofondatori Dataware va fi de 1.000.000 euro. Parţial în numerar: 1.000.000 euro, sumă plătită în ron la cursul din data efectuării viramentului bancar, ce va fi achitat de Dendrio până cel târziu la 31.05.2025”.

Tranzacţia de preluare în integralitate a Dataware de către grupul Bittnet este supusă aprobării Consiliului Concurenţei (CC) iar certificatul de finalizare va fi semnat după primirea acordului CC.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO