Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Bittnet anunţă listarea Fort în T1/2024. TradeVille, intermediar. Plasamentul privat, programat cel mai probabil pentru 20 noiembrie

Bursă. Bittnet anunţă listarea Fort în T1/2024....

Autor: Tibi Oprea

16.11.2023, 18:20 1372

Bittnet (simbol bursier BNET), grup de companii din IT listat la Bursa de Valori Bucureşti, a anunţat joi seară listarea acţiunilor Fort, braţul de securitate cibernetică al grupului, în primul trimestru al anului viitor, sub simbolul FORT. Potrivit informaţiilor ZF, plasamentul privat este aşteptat să înceapă luni, 20 noiembrie.

„Fort este cu un pas mai aproape de listarea pe sistemul multilateral de tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti, piaţa AeRO-SMT, eveniment ce ar avea loc, estimativ, în trimestrul 1 2024, după primirea tuturor aprobărilor din partea instituţiilor pieţei de capital. Listarea FORT va fi una tehnică şi va fi precedată de un plasament privat pentru majorarea capitalului societăţii derulat în perioada următoare”, transmite Bittnet într-un raport la BVB.

Intermediarul ce va asista Fort în procesul de admitere la tranzacţionare, dar şi în plasamentul privat, va fi TradeVille. Fort implementează soluţii şi servicii pentru protejarea activelor digitale ale clienţilor şi pentru apărarea împotriva ameninţărilor cibernetice în creştere.

„Lista de servicii oferite de Fort cuprinde audit de conformitate IT pentru diverse standarde ale instituţiilor de reglementare, servicii de teste de penetrare pentru aplicaţii web şi infrastructură de reţele IT pentru clienţi din România şi Uniunea Europeană precum şi servicii de proiectare, implementare şi mentenanţă pentru sisteme de management IT şi securitate informaţională”, spune compania.

De asemenea, Fort oferă servicii de proiectare a controalelor şi a sistemelor de securitate IT ce urmează a fi implementate, servicii de proiectare arhitectură, soluţii tehnice de infrastructură IT privind integrarea sistemelor informatice financiare în Cloud Public şi servicii de proiectare arhitectură soluţii tehnice de infrastructură IT pentru implementarea sistemelor informatice în sectorul IT.

În primele 9 luni din 2023, Fort a realizat o cifră de afaceri de 12 milioane lei şi un profit brut de 2,3 milioane lei, potrivit datelor transmise de Bittnet. Grupul are o capitalizare de 162 mil. lei, după ce acţiunile au scăzut cu 13,7% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 20,4 mil. lei, arată datele BVB.

Bittnet Group a anunţat o creştere a veniturilor cu 150% în primele nouă luni din 2023 faţă de aceeaşi perioadă din 2022, la 283 mil. lei, respectiv o pierdere netă de 2,3 mil. lei, redusă de la 4,2 mil. lei, conform datelor din raportul financiar trimestrial.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO