Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti întrerupe seria de creştere cu o scădere uşoară marţi: minus 2,6% la Transelectrica, scădere de 1,2% la Petrom. Hidroelectrica, o treime din tranzacţii

Bursa de la Bucureşti întrerupe seria de creştere cu o...

Autor: Tibi Oprea

06.02.2024, 18:47 688

Bursa de la Bucureşti a înregistrat o scădere de 0,02% în şedinţa de tranzacţionare de marţi, 6 februarie, întrerupând seria de şase creşteri consecutive începută la finalul lunii ianuarie. Dinamica indicelui principal BET a fost determinată în principal de scăderea acţiunilor Transelectrica cu 2,6% şi OMV Petrom cu 1,2%.

La polul opus, au crescut acţiunile BRD şi Romgaz (1%), Transgaz (0,8%) şi operatorul BVB (0,6%). Din rândul celor 20 de companii din BET, nouă au fost pe plus, trei au rămas la aceleaşi preţuri, iar opt au crescut. Indicii bursieri au avut dinamici mixte – creşteri sau scăderi marginale – cu excepţia BETAeRO, care a urcat cu 1,6%.

O treime din lichiditatea totală de aproape 52 mil. lei, a fost asigurată de tranzacţii cu acţiuni Hidroelectrica (17,7 mil. lei), în timp ce Petrom (4,8 mil. lei) şi Banca Transilvania (4,6 mil. lei) au fost următorii cei mai tranzacţionaţi emitenţi. De la începutul acestui an, prima ligă bursieră are un avans de 2,1%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO