Burse - Fonduri mutuale

Bursa de Valori Bucureşti ia o pauză după maxime istorice consecutive. Deocamdată, spun brokerii

De la începutul lui 2023 încoace Bursa de Valori Bucureşti are un plus de 25% şi de 33% cu tot cu dividende, peste Varşovia (20%), Paris (8,8%), Frankfurt (9,4%), Milano (20%), Madrid (12,9%), S&P500 (14,3%) şi Dow Jones (3,2%).

Autor: Alexandra Matei, Liviu Popescu

09.11.2023, 00:08 2874

Miercuri s-au marcat din profituri, dar pe volume reduse.

Bursa de Valori Bucureşti a luat o pauză după patru şedinţe consecutive de creştere în care a câştigat 3,2% pe un nou maxim istoric, astfel că indicele principal BET s-a corectat miercuri cu 0,6% într-o şedinţă în care investitorii – puţini la număr după volume – au marcat din profiturile unor companii ajunse la maxime. Pe de altă parte, pe plan extern bursele au crescut.

Cu cea mai mare ofertă de răscumpărare de acţiuni din istoria Bursei de Valori în derulare - circa 1 mld. lei la Fondul Proprietatea (FP) la un preţ superior celui din piaţă – şi cu aşteptări ca după încheierea acesteia banii să se întoarcă în acţiuni listate, investitorii de la Bucureşti au început să acumuleze uşor în ultima perioadă pe volume la jumătate faţă de media anului.

Acelaşi scenariu a putut fi observat şi după întoarcerea în conturile investitorilor a miliarde de lei de pe urma ofertei de listare a Hidroelectrica (H2O) în vară şi cu câteva săptămâni înainte de pla­ta dividendului mamut de 9,3 mld. lei de la Fondul Proprietatea. Acum şi rezultatele financiare ale companiilor ar putea tracta Bursa de Valori spre noi maxime.

„Multe companii din BET vor veni cu rezultate istorice maxime, ceea ce va creşte optimismul investitorilor. Banca Transilvania, Hidroelectrica trebuie să îşi raporteze rezultatele financiare, iar aşteptările sunt ca acestea să fie la maxime istorice“, spune Costin Brumă, broker al Swiss Capital, liderul pieţei de intermediere bursieră, la emisiunea zilnică de business ZF Live.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO