Burse - Fonduri mutuale

Bursă: Dezvoltatorul imobiliar Impact&Developer a atras 8 mil. euro de la investitori printr-o emisiune de obligaţiuni

Bursă: Dezvoltatorul imobiliar Impact&Developer a atras...

Autor: Liviu Popescu

02.10.2023, 18:38 1020

Dezvoltatorul imobiliar Impact&Developer, companie antreprenorială controlată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, a anunţat luni seară la Bursa de Valori Bucureşti că a atras 8 milioane de euro de la investitori printr-o emisiune de obligaţiuni prin care vor fi finanţate noile proiecte rezidenţiale, precum Greenfield Copou, Constanţa Boreal Plus Faza 2, Greenfied Teilor Fazele 4& 5.

“Societatea a oferit în vederea subscrierii 80 (optzeci) de obligaţiuni la purtător seria IMP27 („Obligaţiunile”), având fiecare o valoare nominală de 100.000,00 EUR (o sută de mii de euro) şi o valoare nominală totală de 8.000.000,00 EUR (opt milioane de euro), iar Obligaţiunile au fost alocate investitorilor instituţionali - un consorţiu format din mai multe fonduri de investiţii, ale căror active sunt administrate de CVI Dom Maklerski sp. z o.o. Societatea poloneză cu denumirea comercială CVI Trust sp. z o.o., cu sediul social în Varşovia, Polonia, acţionează în calitate de administrator titluri de valoare”, se arată în raportul publicat la BVB.

Impact nu menţionează dobânda aferentă aceste finanţări. Compania are o capitalizare bursieră de 653 mil. lei.

“Maturitatea finală este de 48 luni de la data emiterii. Obligaţiunile vor fi garantate în principal cu o ipoteca imobiliară de prim rang ce acoperă obligaţiile de plată rezultând din emisiunea de Obligaţiuni constituită asupra unui teren situat în Bucureşti, aflat în proprietatea exclusivă a Societăţii”.

În 2023 acţiunile IMP au minus 23% pe tranzacţii de 5,4 mil. lei. Spre comparaţie indicele BET a urcat cu 23%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO