Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Electrica a semnat un memorandum de înţelegere cu Esyasoft Holding din Abu Dhabi pentru modernizarea şi automatizarea infrastructurii reţelei de reţea

Bursă. Electrica a semnat un memorandum de înţelegere...

Autor: Tibi Oprea

16.05.2024, 19:07 841

Electrica (EL) a anunţat joi seară la Bursa de Valori Bucureşti că a semnat pe 16 mai 2024, în prezenţa Primului Ministru al României, un memorandum de înţelegere cu Esyasoft Holding Ltd. referitor la colaborarea pentru furnizarea schemei de implementare şi finanţare/investiţii pentru modernizarea şi automatizarea infrastructurii reţelei de reţea.

Memorandumul este valabil pe o perioadă de un an, cu posibilitate de prelungire. Scopul principal al acestui memorandum de înţelegere include, dar nu se limitează la:

* Colaborare la schema de implementare şi finanţare a modernizării şi automatizării reţelei de reţea, AMI şi alte tehnologii conexe.

* Formarea unui JV/SPV (Joint Venture/Special Purpose Vehicle) sau utilizarea oricărui alt cadru de colaborare permis de legislaţia şi reglementările României şi UE, după caz.

* Transferul de cunoştinţe în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii de modernizare a reţelei de reţea şi de automatizare.

Esyasoft Holding Ltd. este o filială deţinută în totalitate a International Holding Company (IHC), Abu Dhabi, specializată în furnizarea de soluţii de modernizare şi automatizare a reţelei de reţea end to end, prin tehnologii Smartgrid, infrastructură avansată de contorizare (AMI), infrastructură de încărcare a vehiculelor electrice, stocarea energiei şi implicarea consumatorilor, reţea de comunicaţii, IT, IoT şi soluţii avansate de analiză şi inteligenţă artificială pentru utilităţi de energie, gaz şi apă.

Esyasoft furnizează soluţii critice de automatizare şi modernizare a reţelei la nivel global, având birouri în peste 10 ţări, inclusiv Emiratele Arabe Unite, India, Azerbaidjan, Ţările de Jos, Regatul Unit şi America, deservind peste 35 de companii globale de utilităţi.

Grupul Electrica este un jucător-cheie pe piaţa de distribuţie, furnizare şi producţie a energiei electrice din România, precum şi unul dintre cei mai importanţi jucători din sectorul serviciilor energetice.

Grupul Electrica oferă servicii la aproximativ 3,9 milioane de utilizatori şi are o arie de cuprindere naţională - cu organizare în trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, şi pe cuprinsul întregii ţări pentru furnizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra. Compania are 4,8 mld. lei capitalizare şi este deţinută în proporţie de 48,8% de statul român, prin Ministerul Energiei. Acţiunile EL înregistrează o creştere de 19,9% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 271 mil. lei, arată datele BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24