Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Evergent Investments contractează o nouă facilitate de credit de 10 mil. euro de la BCR pentru investiţii în acţiuni listate

Bursă. Evergent Investments contractează o nouă...

Autor: Tibi Oprea

13.02.2024, 14:10 605

Evergent Investments (simbol bursier EVER) a anunţat marţi la Bursa de Valori Bucureşti că a decis să continue investiţiile în acţiuni listate prin facilităţi de credit contractate de la Banca Comercială Română.

„În acest scop, se prelungeste facilitatea de credit revolving sub forma de overdraft, în valoare maximă de 19.200.000 euro, pentru o perioada de 12 luni şi se contractează o nouă facilitate de credit revolving sub forma unui plafon de credite pe obiect, în valoare maximă de 10 milioane euro, pentru o perioadă de 24 luni”, se arată într-un raport.

Evergent Investments are 1,1 mld. lei capitalizare, după ce acţiunile EVER au scăzut cu 7,9% de la începutul acestui an, pe fondul unor tranzacţii de 26,9 mil. lei, arată datele BVB.

Societatea a încheiat primele nouă luni din 2023 cu un profit net de 136,4 milioane de lei, în urcare cu 34,5% faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut, şi active de 2,5 miliarde de lei, în creştere cu 21%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO