Burse - Fonduri mutuale

Bursă: Evergent Investments şi-a majorat la 10% deţinerea la compania românească de software mWare Solutions

Bursă: Evergent Investments şi-a majorat la 10%...

Autor: Liviu Popescu

05.03.2024, 00:33 106
Evergent Investments (simbol bursier EVER) şi-a majorat la 10% participaţia în compania de software mWare Solutions, prin participarea la o nouă rundă de majorare a capitalului social, conform unui raport al fondului de investiţii alternative, publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Potrivit celui mai recent raport trimestrial al Evergent, cel de la septembrie 2023, deţinerea fondului la mWare era de 5,6%, evaluată la 6,1 mil. lei.
"mWare Solutions SA (https://www.bigconnect.io/) se diferenţiază de companiile locale, dar şi internaţionale din sectorul IT deep-tech prin platforma sa tehnologică, care introduce capabilitatea de analiză a datelor nestructurate din cadrul organizaţiilor, utilizând un model semantic de înţelegere a datelor bazat pe reţele neuronale, cu capabilităţi native de tip deep-learning şi machine learning. Tehnologia mWare oferă clienţilor săi noi perspective în luarea deciziilor, noi indicatori şi posibilităţi de automatizare a proceselor organizaţionale bazate pe inteligenţa artificială", potrivit Evergent.
Fondul notează că sectorul IT este unul de importanţă majoră în economia românească, cu o pondere de peste 7,5% în Produsul Intern Brut. "Aşteptările acestui sector sunt de creştere cu rate de două cifre în anii următori, susţinută şi de PNRR prin componenta C7 – Transformarea digitală cu o alocare bugetară de 1,88 miliarde de euro".
mWare Solutions este controlată de mai mulţi antreprenori, potrivit datelor termene.ro. Compania a avut în 2022 afaceri de 9,5 mil. lei şi pierderi de 0,5 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO