Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Finanţe personale. Cele 20 de companii din prima ligă bursieră de la Bucureşti încheie S1/2023 cu un profit net mai mic cu 37% faţă de S1/2022

Bursă. Finanţe personale. Cele 20 de companii din prima...

Autor: Liviu Popescu

14.09.2023, 00:07 802

Cele 20 de companii ale căror acţiuni intră în structura indicelui bursier principal BET, precum Romgaz, Hidroelectrica, MedLife, Transport Trade Services, au încheiat prima jumătate din 2023 cu venituri de 57 mld. lei, minus 14,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, în timp ce profitul net s-a redus cu 37%, la 10,6 mld. lei.

Astfel, unele dintre marile companii de la BVB ar putea fi mai reticente cu investitorii în 2024 prin politica de dividende comparativ cu cea de anul acesta în con­textul în care profitabilitatea acestor emitenţi a scăzut.

Iar asta după ce două companii au trecut de la profit pe pierdere, iar alte opt - inclusiv Petrom, Transgaz, Romgaz, înregistrează un rezultat net mai mic. Pe de altă parte Electrica a trecut pe profit, susţinută şi de subvenţiile acordate de stat, iar Sphera Group a vândut mai mult şi a beneficiat de un context inflaţionist.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO