Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Fondul de pensii Aripi al Generali a cumpărat acţiuni Romgaz de 70 mil. lei în septembrie de la investitorii de la Bursa de Valori Bucureşti. Doar acest fond a luat jumătate din tot ce s-a tranzacţionat în septembrie cu Romgaz. Aripi a suplimentat şi la Petrom

Bursă. Fondul de pensii Aripi al Generali a cumpărat...

Autor: Liviu Popescu

02.11.2023, 07:21 220

Fondul de pensii private obligatorii Aripi, administrat de Generali, cu active de 10,7 mld. lei investite în numele a 860.000 de români, a cumpărat jumătate din toate acţiunile care s-au tranzacţionat în luna septembrie la Bursa de Valori Bucureşti cu producătorul de gaze naturale Romgaz (SNG).

Mai exact Aripi a suplimentat cu 1,56 milioane de acţiuni dintr-un total de 3,06 milioane de acţiuni tranzacţionate în septembrie cu emitentul Romgaz, arată datele agregate de ZF din platforma desprepensiiprivate.ro şi de la BVB.

Preţul mediu de tranzacţionare pentru acţiunile Romgaz în septembrie a fost de 43 lei pe unitate, ceea ce înseamnă că Aripi a realizat achiziţii de circa 70 mil. lei cu acest emitent. Potrivit calculelor ZF, fondul a ajuns la o deţinere de 1,87% din capitalul social al Romgaz, faţă de 1,46% în luna august.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO