Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Fort, companie din grupul Bittnet, încheie cu succes plasamentul privat, la o evaluare de 51 mil. lei. Listarea la BVB, în T1/2024

Bursă. Fort, companie din grupul Bittnet, încheie cu...

Autor: Eduard Ivanovici

06.12.2023, 10:28 525

Grupul de companii de IT Bittnet Systems (simbol bursier BNET) a informat piaţa locală de capital cu privire la închiderea cu succes a plasamentului privat în vederea majorării capitalului social al Fort, pilonul de securitate cibernetică din cadrul grupului. Operaţiunea a fost intermediată de societatea de brokeraj TradeVille, potrivit BVB.

„Consiliul de Administraţie al Forta decis închiderea cu succes a plasamentului la preţul de 50 lei pe acţiune. Astfel, au fost acceptate subscrierile a 34 investitori şi a fost decisă majorarea capitalului societăţii cu suma de 1.676.350 lei, împărţită în 3.352,70 lei capital social şi 1.672.997,30 lei prime de emisiune”, scriu reprezentanţii Bittnet.

În urma plasamentului, evaluarea Fort este de 51 de milioane de lei, iar deţinerea Bittnet este de circa 30,6 milioane de lei (adică 60% din capitalul social), prin comparaţie cu evaluarea activului în contabilitatea emitentului de 12 milioane de lei.

„Această diferenţă de valoare nu va fi reflectată în niciun fel în contabilitatea emitentului”, menţionează grupul.

Fort plănuieşte să debuteze pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (piaţa AeRO) în primul trimestru al anului viitor. Compania implementează soluţii şi servicii pentru protejarea activelor digitale ale clienţilor şi pentru apărarea împotriva ameninţărilor cibernetice în creştere.

Bittnet a avut o pierdere netă de 2,3 milioane de lei în primele nouă luni din 2023, redusă de la 4,2 milioane de lei la 30 septembrie 2022. Veniturile au crescut cu 150% la 283 de milioane de lei, conform raportului financiar.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO