Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Furnizorul şi producătorul de telefoane mobile iHunt a trecut pe pierdere de 722.000 de lei în primele nouă luni din 2023. Afacerile au scăzut cu 20%, la 30 mil. lei

Bursă. Furnizorul şi producătorul de telefoane mobile...

Autor: Tibi Oprea

24.11.2023, 14:29 300

iHunt Technology Import-Export (simbol bursier HUNT), furnizor şi producător de telefoane mobile şi gadgeturi listat la Bursa de Valori Bucureşti, a anunţat o pierdere netă de 722.200 de lei în primele nouă luni din 2023, de la un profit net de 3,7 mil. lei în aceeaşi perioadă din 2022, la afaceri de 29,9 mil. lei, cu 20,4% mai mici, conform datelor din raportul financiar trimestrial publicat la BVB.

„În trimestrul trei, performanţa financiară a companiei pare să indice rezultate slabe, evidenţiate de un rezultat negativ de 720.000 lei şi o cifră de afaceri de 10.243.000 lei. Cu toate acestea, este important să subliniem că în cadrul iHunt au fost demarate multiple proiecte de viitor, iar lansarea noilor produse sugerează un potenţial semnificativ de creştere în viitorul apropiat. Este de aşteptat ca aceste iniţiative să livreze rezultate pozitive începând cu prima parte a anului 2024, contracarând rezultatul negativ înregistrat”, spune Cătălin Stroe, preşedinte CA al iHunt.

Compania menţionează că declinul cifrei de afaceri este pus pe seama schimbărilor în cererea pieţei, influenţată puternic de starea economică generală de la nivel mondial, în contextul în care vânzările globale de smartphone-uri au scăzut cu 8% în T3/2023 faţă de T3/2022, marcând al nouălea trimestru consecutiv de scădere.

Pe de altă parte, rezultatul înregistrat la T3/2023, transmite compania, este încă puternic influenţat de stocurile vechi, în curs de epuizare, prognoza fiind de reînnoire completă a ofertei cu produse cu performanţe ridicate din punct de vedere financiar în primele luni ale anului viitor.

„Pentru iHunt, anul 2023 a fost un an de reconstrucţie şi de închegare a forţelor interne pentru un suflu nou, susţinut, motiv pentru care se impune o revizuire a Bugetului de Venituri şi Cheltuieli publicat iniţial. Estimăm că în 2023, veniturile totale vor atinge 43 milioane lei, cu un rezultat negativ de 0,5 milioane lei. Aceste ajustări au fost efectuate cu scopul explicit de a epuiza stocurile vechi odată cu sfârşitul acestui an şi de a începe anul 2024 profitabil, cu noi proiecte care păstrează calea inovaţiei”, mai spune Cătălin Stroe.

iHunt are o capitalizare de 24 mil. lei şi este controlată în proporţie de 51,08% de Cătălin Stroe. Acţiunile HUNT înregistrează o scădere de 28,3% de la începutul acestui an, pe fondul unor tranzacţii de 3,3 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO