Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Hotârare favorabilă a Tribunalului Bucureşti cu privire la dezvoltarea One Lake Club a One United Properties

Bursă. Hotârare favorabilă a Tribunalului Bucureşti...

Autor: Tibi Oprea

18.01.2024, 19:23 2450

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties (simbol bursier ONE) a anunţat joi la Bursa de Valori Bucureşti că Tribunalul Municipiului Bucureşti a respins în totalitate cererea de chemare în judecată formulată de Municipiul Bucureşti şi de Primarul General al Municipiului Bucureşti referitoare la anularea şi suspendarea autorizaţiei de construire aferentă dezvoltării „One Lake Club”.

Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

„Aşa după cum conducerea Societăţii a menţionat anterior, Societatea nu are cunostinta de nicio problema de validitate în ceea ce priveşte autorizaţia de construire aferenta dezvoltării One Lake Club şi intenţionează sa se apere cu fermitate in fata oricăror astfel de cereri. Lucrările pe toate şantierele de construcţii ale Societăţii situate in Sectorul 2, inclusiv One Lake Club se desfăşoară în prezent fără întreruperi, conform graficelor respective”, scrie compania.

One United Properties are 3,8 mld. lei capitalizare şi este deţinută în proporţii egale de 27,7% de OA Liviu Holding Invest şi Vinci Ver Holding, vehicule controlate de fondatorii Andrei Diaconescu şi Victor Căpitanu. Acţiunile ONE se tranzacţionează în creştere cu 15,6% în ultimul an, pe fondul unor tranzacţii de 241,5 mil. lei.

One a încheiat primele nouă luni din 2023 cu o cifră de afaceri consolidată de 1,15 miliarde de lei, echivalentul unei creşteri de 27% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2022, respectiv un profit net de 344,8 mil. lei, plus 5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO