Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Inteligenţa artificială aduce Nvidia, Meta Platforms şi Tesla pe podiumul celor mai performante acţiuni din S&P 500 de anul acesta. Creşteri de la 72% la 188% în top cinci

Autor: Eduard Ivanovici

08.11.2023, 07:00 740

Tranziţia dintre hardware spre software aduce unele dintre cele mai ridicate randamente din 2023 Evoluţiile vin după ce indicele a pierdut aproape 20% în 2022 Dacă toate companiile din benchmark ar fi avut aceeaşi pondere, S&P ar fi în teritoriu negativ de la începutul anului.

Sectorul tech domină detaşat anul acesta lista cu cele mai ridicate randamente din indicele S&P 500, de referinţă pentru Wall Street, cea mai mare piaţă de capital la nivel global, într-un an în care jumătate din companiile incluse în indice se află în teritoriu negativ, iar majoritatea emitenţilor incluşi în S&P nu reuşesc să bată evoluţia înregistrată de benchmark în 2023, respectiv 13,7%. Cele mai performante acţiuni din S&P sunt Nvidia (187,5%), Meta Platforms (137%), Tesla (82,6%), Royal Caribbean Cruises (76,3%) şi Palo Alto Networks (72,3%).

Mai jos, ZF prezintă motivele creşterilor, veniturile, profiturile, numărul de angajaţi pentru fiecare companie, cât şi potenţialul pentru perioada următoare.

S&P 500 a scăzut cu 2,2% în octombrie, lună marcată, de obicei, de pierderi pe piaţa de capital din SUA, înregistrând astfel un declin de 9,4% pe parcursul a trei luni, cea mai lungă serie de pierderi lunare din martie 2020, deci de la începutul pandemiei de coronavirus, arată datele Barron’s. Evoluţia a venit pe fondul incertitudinilor legate de randamentele ridicate ale titlurilor ameri­cane de stat, perspectivele slabe ale economiei americane, estimările privind următoarele decizii ale Rezervei Federale şi războiul dintre Israel şi Hamas.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO