Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Life is Hard beneficiază de servicii de market making din partea BRK Financial Group

Bursă. Life is Hard beneficiază de servicii de market...

Autor: Tibi Oprea

24.11.2023, 13:44 157

Life is Hard (simbol bursier LIH) companie de tehnologie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) din 2015, beneficiază din 23 noiembrie 2023 de servicii de market maker al emitentului oferite de BRK Financial Group. Market makerul este participantul la sistemul de tranzacţionare al BVB care şi-a asumat rolul de a susţine lichiditatea unui instrument financiar.

„Ultimii ani au adus pentru Life is Hard creşteri semnificative. Acest trend vine atât din demersurile noastre de consolidare prin achiziţii şi fuziuni, cât şi din fundamentul de business. Direcţia trasată a contribuit la dezvoltarea unui ecosistem cu competenţe variate în digitalizare, atât în pieţe verticale (asigurări) cât şi într-o piaţă generală de IMM-uri şi comunităţi. Astfel, am început construcţia unei platforme regionale în Europa Centrala şi de Sud Est, pentru digitalizarea industriei de asigurări. Ca parte a strategiei noastre de creştere şi de generare de plus valoare pentru acţionari, am iniţiat acest parteneriat cu BRK. Intenţia noastră este de a aduce valoare adăugată acţiunii LIH, iar dacă rezultatele sunt cele aşteptate, vom duce parteneriatul cu BRK la noi paliere”, spune Cătălin Chiş, CEO & Preşedinte CA Life is Hard.

LIH este a patra acţiune a unui emitent listat pe piaţa AeRO a BVB pentru care BRK Financial Group oferă servicii de market maker al Emitentului şi a 17-a acţiune a unui emitent listat la bursă pentru care BRK Financial Group oferă aceste servicii.

„Felicităm Life is Hard pentru deschiderea faţă de piaţa de capital şi faţă de investitori pe care o manifestă şi le mulţumim că ne-au ales ca parteneri în cadrul programului Market Maker al Emitentului. Am calibrat un pachet de cotare competitiv, cu cate 10.000 de actiuni la cumpărare şi la vânzare şi ne propunem ca rezultatele acestui parteneriat să fie cât mai vizibile într-un timp cât mai scurt, în sensul îmbunătăţirii lichidităţii din toate unghiurile (volumul tranzacţionat, numărul de tranzacţii, adâncimea pieţei şi spread-ul de tranzacţionare). În acest fel subliniem  angajamentul continuu al BRK Financial Group faţă de piaţa de capital şi apreciem încrederea companiei în expertiza noastră”, spune Monica Ivan, Director General BRK Financial Group.

Numărul total de instrumente financiare listate pe piaţa AeRO a bursei care beneficiază de servicii de market maker al emitentului ajunge astfel la 4 şi numărul total de instrumente financiare listate pe ambele pieţe care beneficiază de servicii de market maker al emitentului ajunge la 24.

„Avem începând de astăzi un nou parteneriat pentru servicii de Market Maker al Emitentului, de data aceasta între emitentul LIFE IS HARD şi BRK Financial Group. LIFE IS HARD este al 4-lea emitent de pe piaţa AeRO a bursei care alege să beneficieze de aceste servicii şi o dovadă a faptului că emitenţii listaţi pe piaţa AeRO sunt interesaţi să îşi crească lichiditatea şi să ofere un plus de valoare acţiunii companiei lor. BRK Financial Group rămâne în continuare cel mai activ intermediar la bursă pentru creşterea lichidităţii şi le mulţumim pentru eforturile susţinute de creştere a notorietăţii acestui serviciu în rândul companiilor listate şi implicit de dezvoltare a bursei”, spune Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori Bucureşti.

Life is Hard este listată pe piaţa AeRO a BVB, la categoria premium, din 8 decembrie 2015.  Acţiunile companiei fac parte din componenţa indicelui BET AeRO. La data de 23 noiembrie 2023, capitalizarea companiei era de 57 milioane de lei. De la începutul anului, acţiunile LIH se tranzacţionează în creştere cu 7,4%, pe fondul unor tranzacţii de 4,3 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO