Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Linişte la BVB. Indicii abia se mişcă, în vreme ce investitorii aşteaptă rezultatele la nouă luni ale companiilor listate

Bursă. Linişte la BVB. Indicii abia se mişcă, în...

Autor: Eduard Ivanovici

30.10.2023, 18:07 2468

Indicele BET al Bursei de Valori Bucureşti s-a apreciat luni cu 0,17%, într-o şedinţă în care ceilalţi indici de la BVB au afişat dinamici cuprinse între minus 0,1% şi plus 0,3%, singura excepţie fiind ROTX, cu un avans de 0,87%.

Lichiditatea pe segmentul de acţiuni – adică Piaţa Principală şi Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (AeRO) – a fost de 26,8 milioane de lei, în scădere cu 51,6% faţă de precedenta sesiune de trading. Din totalul de astăzi, acţiunile Hidroelectrica (H2O), Fondul Proprietatea (FP) şi Romgaz (SNG) au reprezentat aproximativ 40%.

Tranzacţiile realizate cu certificate au însumat circa opt milioane de lei, iar cele cu obligaţiuni au ajuns la 2,4 milioane.

În ultima perioadă s-a remarcat o activitate mai slabă la BVB, în contextul în care investitorii aşteaptă publicarea rezultatelor financiare la nouă luni. Startul sezonului de raportări la T3/2023 a fost dat săptămâna trecută de TeraPlast (TRP), urmat mâine de OMV Petrom (SNP) şi vineri de BRD SocGen (BRD).

BET este pe plus cu 1,6% în ultima săptămână şi pe minus cu 0,5% în ultima lună. Dinamica de la începutul anului constă într-un avans de 22,3%, în continuare cu mult peste media la nivel european, reflectată de indicele Stoxx 600, în urcare cu 0,4% în 2023.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO