Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Până unde mai poate creşte Transport Trade Services, performerul indicelui BET din 2023? Erste vede acţiunile la 30,4 lei în 12 luni, plus 24%

Bursă. Până unde mai poate creşte Transport Trade...

Autor: Eduard Ivanovici

05.12.2023, 11:27 2938

Erste, cel mai mare grup financiar din Europa Centrală şi de Est, care deţine BCR, şi-a menţinut recomandarea de cumpărare pentru acţiunile transportatorului dunărean de mărfuri Transport Trade Services (simbol bursier TTS), ridicând totodată preţul-ţintă de la 25,4 lei la 30,4 lei pe unitate, adică un randament potenţial de 23,6% în următorul an, ţinând cont aici de preţul de tranzacţionare de la BVB.

„Pe baza recentelor rezultate şi actualelor prognoze pentru anul 2023, luând totodată în considerare un scenariu conservator pentru viitoarele estimări şi evaluări, continuăm să vedem un potenţial generos de creştere în ceea ce priveşte acţiunea”, spun analiştii într-un raport de pe BVB Research.

În precedentul raport de analiză, reprezentanţii Erste scriau că iau în considerare doar un scenariu în care maximele recente nu vor fi atinse, păstrându-şi tonul şi de data aceasta.

TTS a avut o cifră de afaceri de 664,3 milioane de lei la nivel consolidat în primele nouă luni ale anului, cu 31,4% peste nivelul aceleiaşi perioade din 2022. Profitul s-a majorat cu 83,5% la 250,5 milioane de lei, într-un an care a favorizat o bună parte din companiile româneşti cu activitate pe Dunăre sau la Marea Neagră.

„Din nou, rezultatele publicate de TTS surprind pozitiv şi ne întăresc poziţia privind perspectivele companiei, creând o nouă bază pentru proiecţii, chiar şi într-un scenariu moderat. Am remarcat o creştere record a profitabilităţii în T3/2023, chiar mai bună decât era de aşteptat”, scriu analiştii Erste.

Acţiunile TTS au cea mai ridicată dinamică din indicele de referinţă BET de anul acesta, 115%, pe un rulaj în valoare de 250 de milioane de lei. Altfel spus, compania a dublat banii investitorilor în această perioadă, ajungând la o capitalizare de 1,5 miliarde de lei. Din acţionariatul societăţii fac parte fonduri de pensii Pilon II şi fondatorul Alexandru-Mircea Mihăilescu, cu un pachet de 25,3%.

„Continuăm să facem previziuni prudente în ceea ce priveşte volumele şi tarifele, în special având în vedere incertitudinile legate de războiul din regiune şi imposibilitatea de a anticipa o rezolvare şi un calendar pentru acest conflict”, reiese din analiză.

EBITDA (câştigurile înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) a TTS a atins 355,5 milioane de lei în primele trei trimestre, plus 65,2%. Datoriile grupului antreprenorial au urcat cu 42,3% la 265 de milioane de lei, conform raportului financiar publicat la Bursă.

„Volatilitatea şi percepţia riscului generate de război au fost pozitive pentru TTS în ceea ce priveşte tarifele şi volumele (...) Continuăm să estimăm evaluarea într-un context mai slab al preţurilor şi volumelor.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO