Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Pensiile private Pilon II încep anul cu dreptul, cu un profit net de 890 mil. lei pentru participanţi în ianuarie. Activul net, plus 2 mld. lei. Numărul celor care contribuie lunar a crescut cu 16.561 de persoane, la 8,17 milioane de români

Bursă. Pensiile private Pilon II încep anul cu dreptul,...

Autor: Tibi Oprea

25.02.2024, 12:16 462

„Mare parte din câştig vine din uşoara scădere a dobânzilor la titluri de stat şi într-o pondere mai mică din investiţiile în acţiuni“.

Fondurile de pensii private Pilon II au început anul cu dreptul, având în vedere că au livrat celor 8,2 milioane de parti­cipanţi care contribuie cu 4,75% din salariul brut lunar un profit net de 890 de milioane de lei, potrivit datelor agregate de ZF din platforma DesprePensiiPrivate.ro.

„Mare parte din câştig vine din uşoara scădere a dobânzilor la titluri de stat şi într-o pondere mai mică din investiţiile în acţiuni, unde indicele BET a încheiat luna ianuarie cu un avans de sub un procent“, spune George Moţ, proprietar al DesprePensiiPrivate.ro, pentru ZF.

Analistul de pensii private a calculat profitul din punctul de vedere al participantului, nefiind preluat din situaţiile financiare ale administratorilor, adică ţine cont de toate costurile – comision activ, de tranzacţionare, taxa de audit etc.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO