Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Polonezii de la casa de brokeraj Ipopema păstrează recomandarea de „menţinere“ pentru acţiunile OMV Petrom însă reduc preţul-ţintă. Potenţial de creştere de 3% în următorul an

Bursă. Polonezii de la casa de brokeraj Ipopema...

Autor: Eduard Ivanovici

21.11.2023, 07:37 2926

Casa poloneză de brokeraj Ipopema a menţinut recomandarea de tip „hold“ acordată acţiunilor OMV Petrom (simbol bursier SNP), unicul producător local de petrol şi gaze, reiese dintr-un raport de analiză publicat pe platforma BVB Research.

Analiştii de la Varşovia au redus însă cu 5% preţul-ţintă, de la 0,6 lei la 0,57 lei pe unitate, într-o perioadă de 12 luni. Astfel, randamentul potenţial al acţiunilor ajunge la 3,4% în funcţie de preţul actual de tranzacţionare de la Bursă. Actualizarea vine după ce în raportul precedent Ipopema şi-a actualizat în jos ratingul de cumpă­rare.

„Am încorporat rezultatele la T3, am implementat noile taxe pentru companiile de petrol şi gaze din România. Anticipăm, de asemenea, o scădere de 3% a  preţurilor medii la hidro­carburi în 2024-2028. În consecinţă, estimările noastre privind EBITDA CCS ajustată pentru 2023-2028 au coborât cu 3% prin comparaţie cu prognozele precedente“, se arată în raport.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO