Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Producătorul de piese şi accesorii auto UAMT Oradea împrumută 5 mil. lei de la Exim Banca Românească pentru finanţarea activităţii de producţie

Bursă. Producătorul de piese şi accesorii auto UAMT...

Autor: Eduard Ivanovici

11.12.2023, 15:51 146

UAMT Oradea, producător de piese şi accesorii auto listat la Bursa de Valori sub simbolul UAM, a informat piaţa de capital cu privire la hotărârea consiliului de administraţie privind contractarea unui credit de 4,93 milioane de lei de la Exim Banca Românească (fosta Eximbank).

Banii urmează să fie atraşi „pentru capital de lucru în cadrul Schemei cadru de ajutor de stat în contextul crizei economice generate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, având ca destinaţie finanţarea activităţii curente de producţie”, potrivit unui raport de la BVB.

De la o pierdere de 1,5 milioane de lei în primele nouă luni de anul trecut, UAMT a trecut pe profit de 39.639 lei la finele lui septembrie 2023. Veniturile din producţia vândută au coborât însă de la 58,4 milioane la 29 de milioane de lei, reiese din situaţiile financiare trimestriale.

Acţiunile UAM sunt pe minus cu 46% anul acesta, la o capitalizare de 21,5 milioane de lei. Compania este controlată de omul de afaceri Ioan Stanciu, cu 65,4% din capitalul social.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO