Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Raiffeisen AM, Goldman Sachs AM şi Amundi AM au fondurile de obligaţiuni cu cele mai mari creşteri în primele trei trimestre din 2023. Dinamici de la 9% la 14% în top 10

Bursă. Raiffeisen AM, Goldman Sachs AM şi Amundi AM au...

Cea mai recentă emisiune Fidelis a adus dobânzi de până la 7,2% pe an în lei şi 5,3% în moneda unică europeană Un fond al Erste AM, cel mai mare randament pe un orizont de trei ani.

Cele mai performante zece fonduri deschise locale de obligaţiuni au adus creşteri cuprinse între 9% şi 14,4% în ultimul an, încheiat la 30 septem­brie 2023, potrivit datelor Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România (AAF). Prin comparaţie, inflaţia la data menţionată anterior a fost de 8,8%, scăzând de la 9,4% în august.

În afară de BT Asset Management, toate celelalte societăţi de administrare a activelor din top cinci în funcţie de active ocupă cel puţin un loc în clasamentul efectuat de ZF. Este vorba despre Erste AM, Raiffeisen AM, BRD AM şi Goldman Sachs AM, care au împreună active de 14,1 miliarde de lei, aproape trei sferturi din toată industria de fonduri mutuale din România. La limita superioară a clasa­mentului se află Raiffeisen Euro Obliga­ţiuni, fond cu active de 138,7 milioane de lei, administrat de Raiffeisen Asset Management.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO