Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Rompetrol Well Services, venituri de 57 mil. lei în primele nouă luni din an, în creştere cu 50% faţă de intervalul similar de anul trecut. Profitul, de şapte ori mai mare

Bursă. Rompetrol Well Services, venituri de 57 mil. lei...

Autor: Eduard Ivanovici

15.11.2023, 18:05 166

Rompetrol Well Services (simbol bursier PTR), una dintre cele mai importante companii de servicii speciale la sondă din România, a înregistrat în intervalul ianuarie-septembrie 2023 venituri din exploatare de 57,2 milioane de lei, cu circa 50% peste nivelul de la 30 septembrie 2022, conform raportului financiar publicat la Bursă.

„În primele nouă luni ale acestui an, Compania a reuşit să se adapteze cu succes la condiţiile unei pieţe de upstream volatilă, menţinându-şi poziţia pe piaţa specifică de servicii conexe la sondă. Prin astfel de elemente, volumul operaţiilor realizate pentru clienţii noştri a înregistrat o creştere cu 18% faţă de nivelul înregistrat în perioada similară din 2022”, scriu reprezentanţii grupului.

Profitul net a ajuns la puţin sub 10 milioane de lei, de la 1,4 milioane de lei în primele nouă luni de anul trecut, ceea ce înseamnă un avans de 600% an/an. Cheltuielile de exploatare au urcat de la 38,8 milioane la 47,6 milioane de lei.

Compania asigură o gamă largă de servicii pentru sondele de petrol şi gaze naturale din România şi Europa de Est (cimentări, stimulări, pompări diverse, teste de presiune, instrumentaţii, operaţiuni de tubare a sondelor etc).

Acţiunile PTR se tranzacţionează în scădere cu 11% anul acesta, pe fondul unui rulaj de patru milioane de lei. Prin comparaţie, indicele BET-NG – unde sunt incluse acţiunile PTR, alături de alte companii de energie/utilităţi de pe piaţa principală a BVB – afişează un avans de 24,7% în acelaşi interval.

Evaluată la 146,3 milioane de lei, divizia de servicii petroliere a Rompetrol este controlată în proporţie de 73% de kazahii de la KMG International, urmat de KJK Balkan Holding, cu un pachet de 10,7%. Restul de 16% reprezintă acţiuni liber tranzacţionabile (free float).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO