Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Şoc: mandatul Franklin Templeton ca administrator al Fondului Proprietatea, prelungit doar cu un an. Ministerul Finanţelor s-a impus în AGA. Urmează un proces de selecţie coordonat de şefii FP

Bursă. Şoc: mandatul Franklin Templeton ca...

Autor: Liviu Popescu

26.09.2023, 07:22 709

Fondul şi administratorul voiau prelungirea cu patru ani ♦ Însă ieri în AGA Ministerul Finanţelor s-a impus, cel mai probabil şi cu susţinerea fondurilor de pensii Pilon II, care au 31% din Fondul Proprietatea

Americanii de la Franklin Templeton, care administrează Fondul Proprietatea de 13 ani, au primit încă un an de mandat, aşa cum a intenţionat Ministerul Finanţelor în calitate de acţionar al Fondului Proprietatea, şi nu patru ani, aşa cum voiau americanii şi Fondul. Acum urmează un proces de selecţie pentru un nou administrator şi care va fi coordonat de Comitetul Reprezen­tanţilor Fondului Proprietatea.

„Aprobarea împuternicirii Co­mi­te­tului Reprezentanţilor să dema­reze, să organizeze procedura de selecţie transparentă a unui nou administrator al Fondului şi să stabi­lească noi obiective, criterii de performanţă şi condiţii de remu­nerare realiniate potrivit acestor obiective şi prezentarea acestora în vederea aprobării de către AGA“, potrivit deciziei acţionarilor de ieri.

Administratorul le-a recomandat acţionarilor să susţină un mandat de patru ani. Mandatul de un an (1 aprilie 2024-31 martie 2025) a fost propunerea înaintată de Ministerul Finanţelor.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro