Burse - Fonduri mutuale

Bursă. THR Marea Neagră vrea să vândă hoteluri şi terenuri din trei staţiuni de pe litoral pentru minimum 15 mil. euro şi să obţină un credit de maxim 5 mil. euro

Bursă. THR Marea Neagră vrea să vândă hoteluri şi...

Autor: Eduard Ivanovici

05.02.2024, 12:15 1363

Fondul de investiţii Transilvania Investments Alliance (simbol bursier TRANSI), care deţine 78,8% din capitalul social al companiei Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră (EFO), a solicitat completarea ordinii de zi a adunării generale extraordinare a acţionarilor THR cu vânzarea a două hoteluri, respectiv două terenuri de pe litoralul românesc, care valorează împreună 15 milioane de euro.

Procedura de vânzare constă în „licitaţii publice cu strigare cu respectarea dreptului de preemţiune prevăzut în contractele de închiriere, dacă este cazul”, potrivit unui raport publicat la Bursă. Acţionarii se vor întruni în acest sens în cadrul adunării generale extraordinare din 19-20 februarie.

Transilvania Investments vizează astfel vânzarea hotelului Măgura din Eforie Sud pentru 3 milioane de euro şi vânzarea complexului Vraja Mării din Eforie Nord pentru 2 milioane de euro. În staţiunea Saturn, compania are în plan vânzarea a două terenuri: unul cu o suprafaţă de 21.366 mp, în valoare de 2,5 milioane de euro, şi altul de 76.395 mp, evaluat la 7,5 milioane.

Tot pe ordinea de zi a AGEA de luna aceasta se află aprobarea contractării unui credit pe termen scurt/mediu în vederea acoperirii nevoilor temporare de lichiditate, în valoare de maximum 5 milioane de euro sau echivalent în lei.

Acţiunile EFO au crescut cu 58% în ultimele 12 luni, pe un rulaj de 2,4 milioane de lei. Compania afişează o capitalizare de 231,55 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO