Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Ultimul SIF care se rebranduieşte: SIF Muntenia vrea să îşi schimbe numele în Longshield Investment Group

Bursă. Ultimul SIF care se rebranduieşte: SIF Muntenia...

Autor: Eduard Ivanovici

21.12.2023, 18:17 180

Consiliul de Administraţie al SIF Muntenia (SIF4) a convocat pe 3-4 februarie Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor pentru a vota, printre altele, schimbarea denumirii societăţii în „Longshield Investment Group SA”, potrivit unui raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti. 

„Forma juridică a Longshield Investment Group este de societate pe acţiuni, persoană juridică română de drept privat, încadrată conform reglementărilor aplicabile ca Fond de investiţii alternative de tipul societăţilor de investiţii – F.I.A.S., categoria Fond de investiţii alternative destinat investitorilor de retail – F.I.A.I.R, cu o politica de investiţii diversificată, de tip închis, administrat extern”, scriu reprezentanţii companiei.

SIF Muntenia este ultima societate de investiţii financiare de la Bursă care trece astfel printr-un proces de rebranding, după ce SIF Transilvania a devenit Transilvania Investments Alliance (TRANSI), SIF Oltenia s-a transformat în Infinity Investments (INFINITY), SIF Banat-Crişana a devenit Lion Capital (LION), iar SIF Moldova şi-a schimbat denumirea în Evergent Investments (EVER).

Respectivele societăţi îşi schimbă denumirea şi mizează pe o nouă identitate vizuală în încercarea de a lăsa în spate moştenirea numelui de „SIF”, asemuit adeseori în cercurile de investitori cu emiteţi cu conflicte între grupurile de acţionari şi o politică sărăcăcioasă de dividend.

Iniţial, acţionarii SIF4 deciseseră schimbarea numelui în „Bedrock Investment Group SA”. Îi va fi oare de folos noua denumire la creşterea acţiunilor şi la o bună administrare a portofoliului, având în vedere că este cu mult în urma pieţei?

Acţiunile SIF4 sunt pe plus cu 24,2% anul acesta, pe un rulaj de 25,6 milioane de lei, la o capitalizare de 1,2 miliarde de lei, având o dinamică sub indicele de referinţă BET, care s-a apreciat cu 30% în 2023. Totuşi, evoluţia este peste cea a BET-FI – unde sunt incluse SIF-urile şi Fondul Proprietatea –, care a crescut cu 15%.

SIF Muntenia a înregistrat un profit net de 147 de milioane de lei în primele nouă luni din 2023, faţă de o pierdere de 63,9 milioane în aceeaşi perioadă din 2022. Activele s-au majorat de la 1,77 miliarde la 2,2 miliarde de lei, arată raportul trimestrial.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO