Burse - Fonduri mutuale

BVB, a doua din lume la crestere in ultimul an

BVB, a doua din lume la crestere in ultimul an
09.03.2010, 23:01 21

Indicele BET al Bursei de Valori Bucuresti s-a apreciat inultimul an cu 181,9%, reprezentand cea de-a doua crestere lanivelul a 81 de burse de pe glob, potrivit unei statistici a firmeibritanice de investitii Bespoke Investment Group.

Cea mai mare crestere a consemnat-o bursa din Ucraina, cu unavans de 278% fata de minimele atinse de pietele de capital in lunamartie a anului trecut. Investitorii de pe Bursa au obtinut inultimul an randamente superioare si celor de pe bursa din Rusia,care a urcat in acelasi interval cu 161,7%, urmata in top debursele din Argentina si Sri Lanka, ce au adus investitorilorcastiguri de 142% si respectiv 135%.

Chiar daca indicele Bursei de la Bucuresti s-a apreciat aproapede trei ori in ultimul an, acesta are inca una dintre cele mai mariscaderi fata de maximele atinse in septembrie 2007, respectiv de46%. Astfel, indicele BET ar mai avea nevoie de o dublare pentru aajunge la nivelul maxim anterior crizei.

Cea mai drastica corectie comparativ cu nivelurile maxime leinregistreaza bursa din Bulgaria, cu -77,7%. Indicele burseiamericane, S&P500 s-a apreciat in ultimul an cu 68% si se aflain prezent cu 27% sub maximele istorice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24