Burse - Fonduri mutuale

Călburean a obţinut un contract de 23 mil. euro de la Petrom

Autor: Andrei Chirileasa

12.07.2011, 12:01 396

Compania de foraj şi construcţii Dafora Mediaş (DAFR),controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean, a semnat uncontract cadru pe patru ani cu OMV Petrom (SNP) în valoare totalăde 23 de milioane de euro.

Pe baza acestui contract, Dafora va furniza către Petromservicii de foraj sonde, de petrol şi gaze, pe uscat, pe întregteritoriul României. Contractul are o durată de patru ani şiposibilitatea de prelungire cu un an, potrivit unui anunţ alcompaniei de foraj şi construcţii Dafora.

"Poziţia bine definită pe piaţa de foraj şi stabilitateacompaniei Dafora depind în mod direct de menţinerea relaţiilorstranse de colaborare cu toţi jucatorii importanţi din domeniul depetrol şi gaze. Acest contract este o dovadă a recunoaşteriiserviciilor oferite, servicii care se ridică la standardeinternaţionale", se arată în sursa citată.

Principalul acţionar al companiei de foraj şi construcţii esteGheorghe Călburean, care deţine 48,58% din acţiuni.

Titlurile Dafora au pierdut 2,88% în deschiderea şedinţei de laBursă, tranzacţionându-se la ora 11:35 la preţul de 0,101 lei.Capitalizarea companiei este de circa 100 mil. lei.

Dafora a avut anul trecut afaceri de 194 mil. lei (46 mil. euro)şi un profit net de 8,15 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO