Burse - Fonduri mutuale

Călburean s-a aliat cu Hidroconstrucţia pentru un nou contract de 8,1 mil. euro

Călburean s-a aliat cu Hidroconstrucţia pentru un nou contract de 8,1 mil. euro

Autor: Adrian Ionut Cojocar

07.02.2011, 23:38 126

Compania de foraj şi construcţii Dafora Mediaş (DAFR),controlată de Gheorghe Călburean, a anunţat semnarea în parteneriatcu Hidroconstrucţia Bucureşti a unui contract în valoare de 34,4mil. lei (aproape 8,1 mil. euro) pentru executarea de lucrări demodernizare şi reabilitare a sistemului de canalizare din AlbaIulia.

Hidroconstrucţia, care este cel mai mare jucător de pe piaţa deconstrucţii hidrotehnice din România cu afaceri în 2009 care s-aucifrat la 1,1 mld. lei (265 mil. euro), are calitatea de lider deasociere în contract, în timp ce Dafora, cea mai mare companie deforaj de pe plan local, are calitatea de asociat. ReprezentanţiiDafora nu au precizat care este partea din contract care revinesocietăţii, informaţii despre care spun că fac parte din clauzelede confidenţialitate.

Pe fondul prăbuşirii pieţei imobiliare şi al reduceriicomenzilor din construcţii, Dafora s-a orientat în ultima perioadăspre lucrări de construcţii de reabilitare şi modernizare asistemelor de canalizare şi apă încheiate cu primării şi diverseautorităţi locale.

Între compania deţinută de Călburean şi Hidroconstrucţia, firmăcontrolată de salariaţi, s-a format o legătură strânsă, cei doijucători reuşind în ultimii doi ani să câştige în parteneriat treilicitaţii pentru lucrări din domeniul construcţiilorhidrotehnice.

Astfel, în luna aprilie a anului trecut Dafora şiHidroconstrucţia au semnat în parteneriat o lucrare în valoare de16,3 mil. euro pentru reabilitarea şi extinderea reţelei de apă şicanalizare din oraşul Mediaş. Lucrările se vor întinde până înoctombrie 2012.

Două luni mai târziu, cele două companii au câştigat împreună cuFlowtex Technology, firmă tot din grupul lui Călburean, un proiectîntins pe doi ani în valoare de aproape 5,2 mil. euro pentrureabilitarea şi extinderea reţelei de apă şi canalizare din oraşeleAgniţa şi Dumbrăveni din judeţul Sibiu. În toate lucrărileHidroconstrucţia este lider de asociere, iar firmele lui GheorgheCălburean sunt asociaţi.

Pe lângă parteneriatele cu Hidroconstrucţia, Dafora a maianunţat anul trecut şi alte proiecte importante. Astfel, laînceputul lunii august compania a semnat un contract de 6,5 mil.lei pentru lucrări de modernizare a infrastructurii comunei Horeadin judeţul Alba.

În martie 2010, Dafora, Condmag şi Flowtex Technology, toatefăcând parte din grupul lui Călburean, a încheiat mai multecontracte în parteneriat în valoare de 25 mil. lei pentru lucrăride reabilitare şi modernizare a reţelei de apă şi canalizare înlocalităţile Odorheiul Secuiesc (Harghita), Sulina (Tulcea),Pojogeni şi Rovinari (ambele din judeţul Gorj).

În primele nouă luni ale anului trecut, afacerile Dafora auavansat cu 24,6%, până la un nivel de 144,4 mil. lei (34 mil.euro), iar profitul companiei s-a majorat de peste patru ori,ajungând la 7,1 mil. lei (aproape 1,7 mil. euro).

Principalul acţionar al Dafora Mediaş este Gheorghe Călburean cuo participaţie de 48,6%. Compania are o capitalizare de 30 mil.euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO