Burse - Fonduri mutuale

Călburean va majora capitalul Dafora cu 1,2 milioane de euro

Călburean va majora capitalul Dafora cu 1,2 milioane de euro

Autor: Adrian Cojocar

22.06.2011, 00:06 1023

Conducerea companiei de foraj şi construcţii Dafora Mediaş(DAFR), controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean(foto), a convocat acţionarii lunaviitoare pentru aprobarea ma­jo­rării capitalului com­paniei cusuma de 5,1 mil. lei (circa 1,2 mil. euro) până la nivelul de 102,5mil. lei (24,2 mil. euro).

În cazul în care se va aproba, acţionarii companiei vor puteaparticipa la operaţiune prin noi aporturi în numerar şi conversiade creanţe certe, lichide şi exigibile în acţiuni ale societăţii.Fiecare ac­ţio­nar va putea subscrie un nou titlu la 19 acţiunideţinute anterior.

Compania şi-a majorat ultima dată capitalul în anul 2007, cândau strâns de pe bursă suma de 88,1 mil. lei (peste 25 mil. euro).Compania a înregistrat în primul trimestru un câştig net de 1,9mil. lei (circa 449.000 de euro), în scădere de circa trei ori faţăde rezultatul obţinut în perioada similară, deşi afacerilesocietăţii au urcat cu 20% în acelaşi interval, la 45 mil. lei(10,7 mil. euro).

În prezent acţiunile Dafora Mediaş se tranzac­ţionează la unpreţ uşor mai ridicat decât valoarea nominală, respectiv de 0,1115lei/unitate. Titlurile Dafora au scăzut în acest an cu 10%, în timpce indicele general BET-C s-a apreciat cu 7,9%.

Gheorghe Călburean controlează direct 48,5% din acţiunileDafora, un alt acţionar important fiind firma lui Marius CristescuForaj Sonde Craiova (FOSB) cu o partici­paţie de peste 7% dinacţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO