Burse - Fonduri mutuale

Carbochim Cluj-Napoca, cel mai mare producător de abrazive profesionale din România, a cumpărat un imobil cu destinaţie industrială în valoare de 2,4 milioane de euro

Iulian Dascălu controlează Carbochim prin intermediul Carbo Europe SRL

Iulian Dascălu controlează Carbochim prin intermediul Carbo Europe SRL

Autor: Eduard Ivanovici

04.04.2022, 18:07 531

Producătorul de abrazive profesionale Carbochim Cluj-Napoca (simbol bursier CBC), controlat indirect de omul de afaceri Iulian Dascălu, proprietarul Iulius Group, a anunţat pe 4 aprilie, la Bursa de Valori Bucureşti, achiziţionarea unui imobil de 2,4 milioane de euro.

Astfel, Carbochim a „dobândit prin cumpărare un imobil cu destinaţie industrială (producţie produse abrazive ) in municipiul Cluj-Napoca, Jud. Cluj, Bulevardul Muncii nr.18”, se arată într-un raport publicat la bursă.

Acţiunile CBC s-au apreciat cu 215% în 2022, pe tranzacţii de 225.000 de lei, conform datelor de la BVB.  Compania are o valoare de piaţă de 266 de milioane de lei.

La începutul anului, Iulian Dascălu a aprobat în adunarea generală a acţionarilor vânzarea unor imobile de 120.500 de metri pătraţi, compuse din parcele de teren şi construcţii, pentru suma minimă de 42 de milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO