Burse - Fonduri mutuale

Care au fost brokerii care au intermediat cele mai mari tranzacţii în acest an

Care au fost brokerii care au intermediat cele mai mari...

Autor: Dan Grigore Ivan

09.12.2016, 00:08 936

Oferta de vânzare a unui pachet de 6,4% din participaţia companiei OMV Petrom de către Fondul Proprietatea a fost cea mai mare tranzacţie din ultimii ani de pe piaţa de capital de la Bucureşti. Mai mult, tranzacţia a condus la aprecierea cu peste o treime a volumului înregistrat în ultimele 11 luni.

Intermediarii acesteia au fost Goldman Sachs, BCR, Erste şi Wood Company. De altfel, Wood Company, divizia din România a unei case de brokeraj cehe, este ocupanta primului loc în acest an după rulajul intermediat. Wood Company a raportat la finalul lunii noiembrie o valoare tranzacţionată în valoare de 4 miliarde lei, reprezentând 23,65% din valoarea întregului an. În luna octombrie, luna tranzacţiei Petrom, BCR a ocupat primul loc în topul brokerilor după ce a raportat o valoare tranzacţionată de 832,5 milioane lei, echivalentul a 29,14% din rulajul lunii octombrie. Wood a ocupat locul al doilea după ce a atins o cotă de piaţă de 27,03%. Astfel, cei doi brokeri au fost responsabili de 50% din valoarea tranzacţio­nată în luna octombrie. La nivelul anului, după 11 luni, BCR ocupă locul al patrulea, la fel ca în anul precedent. Cei doi au mai colaborat în vânzarea accelerată a unei participaţii de aproximativ 5,85% din Romgaz  de către Fondul Proprietatea. Goldman Sachs Interna­tional şi Wood au fost intermediarii tranzacţiei, în timp ce BCR a fost Joint Lead Manager. BERD a raportat la sfârşitul lunii noiembrie vânzarea unui pachet de 2,9% din capitalul băncii pentru 246,19 milioane lei; tranzacţie desfăşurată pe piaţa deals a pieţei de capital de la Bucureşti, intermediată de Wood Company.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO