Burse - Fonduri mutuale

Care sunt părţile bune şi cele mai puţin bune ale Bursei româneşti din perspectiva lui Horia Braun, CEO Erste AM

Finanţe personale

Care sunt părţile bune şi cele mai puţin bune ale...

Autor: Liviu Popescu

22.06.2020, 07:44 1003

Horia Braun, director general al Erste Asset Ma­nage­ment, cel mai mare administrator de fonduri mutuale din România, consideră că aspectele pozitive ale Bursei de la Bucureşti sunt randamentele ridicate ale dividendelor şi situaţiile financiare solide ale companiilor listate.

„Partea pozitivă este că în continuare Bursa de la Bucu­reşti are perspective de creştere importante, există acest cârlig al unui nivel ridicat al dividendelor pentru multe companii, care îţi poate aduce un cash-flow dacă investeşti direct în ac­ţiuni. Al doilea, companiile listate la bursă în general au situa­ţii financiare solide, deci există mai puţine riscuri decât cele din urmă cu 10-20 de ani“, sune Horia Braun în emisiunea ZF Deschiderea de astăzi.

Aceasta poate fi urmărită de luni până vineri de la ora 9:30, pe ZF.ro şi pe pagina de Facebook a Ziarului Financiar.

Pe de altă parte, spune Horia Braun, Bursa de la Bucureşti are potenţialul să ajungă la o dimensiune mai mare, să crească atât ca număr de companii listate, cât şi în ceea ce priveşte acoperirea sectoarelor economice.

„Ideal ar fi să vedem noi listări, din sectorul public şi, mai ales din cel privat. Acest lucru ar aduce un plus de vivacitate şi de potenţial interes din partea investitorilor pentru plasamente la bursă“, spune Horia Braun.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO