Burse - Fonduri mutuale

Cătălin Chelu şi-a mai trecut în portofoliu o achiziţie: Ves Sighişoara

Cătălin Chelu şi-a mai trecut în portofoliu o achiziţie: Ves Sighişoara

Autor: Andrei Chirileasa

18.05.2011, 11:31 1766

Firma Debrocons din Galaţi, controlată de omul de afaceriCătălin Chelu din Galaţi, a fost raportată pentru achiziţia unuipachet de 859.000 de acţiuni ale producătorului de vase emailate şişeminee Ves Sighişoara (VESY) pentru suma de 67.000 de euro.

Debrocons a fost raportată în calitate de persoană iniţiată, deunde rezultă că firma lui Chelu sau alte societăţi din grupul săumai deţin un pachet semnificativ de acţiuni VESY.

Potrivit unor surse din piaţă, Chelu ar putea fi raportat înaceste zile ca acţionar semnificativ al societăţii dinSighişoara.

În ultimele două săptămâni s-au tranzacţionat pe Bursă pachetemari de acţiuni. Mai întâi, firma de brokeraj GM Invest a acumulatdin piaţă un pachet de 22% din acţiuni pe care l-a plasat ieriprintr-o tranzacţie specială unui investitor care nu a fost făcutîncă public. Valoarea tranzacţiei a fost de 2 milioane de lei.

În ultimele trei şedinţe (de luni până astăzi inclusiv), preţulacţiunilor VESY a crescut cu peste 50%, pe fondul transferurilormari.

Firma este evaluată în acest moment la 10,8 mil. lei (2,63 mil.euro), în condiţiile în care a avut anul trecut afaceri de 44,5mil. lei şi un profit net de 116.000 de lei.

Principalul acţionar al companiei este firma Chimsport Orăştie,cu 28,4% din acţiuni.

Cătălin Chelu este unul dintre cei mai mari colecţionari decompanii de pe Bursă. El controlează circa 20 de companii listatela BVB şi pe piaţa RASDAQ, dintre care cele mai importannte suntAltur Slatina (ALT) şi Electroargeş Curtea de Argeş (ELGS).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO