Burse - Fonduri mutuale

​Ce efecte are decizia Tribunalului? Cine este administratorul legal al FP?

Autor: Andrei Chirileasa

22.12.2011, 15:31 610

O decizie a Tribunalului Bucureşti anulează modificările actului constitutiv al Fondului Proprietatea (FP) aprobate în AGA din septembrie 2010 prin care Franklin Templeton a fost numit administrator al fondului, scrie Mediafax.

Care este efectul imediat al acestei hotărâri? Revine conducerea dinaintea Templeton? Tribunalul spune că FP revine la vechiul statut.

Problema e că în noiembrie 2010, Fondul Proprietatea a mai avut o adunare generală a acţionarilor (AGA) prin care a fost aprobată modificarea actului constitutiv şi prin care Franklin Templeton este numit administrator al FP. Această AGA s-a desfăşurat tocmai pentru a evita revenirea la vechiul statut, dacă deciziile primei AGA, cea din septembrie ar fi fost anulate.

Astfel, chiar dacă instanţa a anulat hotărârile AGA din septembrie, Franklin Templeton ar rămâne administrator, conform deciziei din noiembrie.

Desigur, Franklin Templeton ar trebui să vină cu mai multe informaţii, deoarece e imposibil ca ei să nu fie la curent cu litigiile aflate pe rol.

Prima reacţie a investitorilor după apariţia în presă a deciziei Tribunalului a fost să vândă, acţiunile FP pierzând 1,7% pe bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24